Anentome Helena Snegl

Kaldenavn:

Anentome Helena, Helena, dræber snegl, Rov Snegl, ( Clea Helena er det første navn, men det bruges kun af få efterhånden)

Historie:

Stammer fra sydøstasien (Thailand, Indoniesien)

Den lever både i små vandløb, mindre søer, selv næsten udtørrede søer, hvor de graver sig ned i sandet. De kom til Danmark i 2008.

Temperatur:

Mellem 20 - 28 grader, jeg har haft dem i et akvarie med 28 grader, hvor de ynglede fint og også ved 20 grader. Akvariet med 18 grader, er der stadigvæk kun 8 stk. Helena Snegle efter 8 måneder.

 

Mad:

Helena Sneglene spiser alle andre snegle, end dens egen art. Det er set at de tager snegle, der er 2-3 gange større end dem selv. Jeg har forsøgt med 10 voksne mysteriesnegle og 15 voksne Helena Snegle i 6 måneder, her mistede jeg ikke nogle mysteriesnegle. konklusionen må være at en voksen mysteriesnegl er for stor en potion at suge ind af deres snabel.

Når Helena sneglen jager, graver den sig ned i sandet/gruset. Herefter venter den på en anden snegl kommer forbi, og så føre den dens snabel op i sneglen og suger den ud.

 

Opdræt:

Akvariedyr.dk © 2014

Der skal både en han og en hun til, for at yngle. Først parre de sig, og derefter lægger Helena Sneglen sine æg på et stykke træ eller sten. Helena Sneglen lægger mellem 5-15 æg, ungerne er små kopier af deres forældre. De lægger æg ca. hver 4-5 uge, så man kan hurtigt få en lille mængde selv. Det går heldigvis ikke hurtigere end man kan nå at fjerne nogle, hvis man får for mange af dem.

 

Foder til Helena snegle unger:

Spiser små snegle og animalsk foder tabletter som de voksne.

Alder:

4-6 år

 

Størrelse:

2-2½ cm

Mine test med Anentome Helena Snegle:

 

Temperatur test:

Akvarie med 18 grader var der ikke yngel efter 8 måneder

Akvarie med 20 grader var der yngel at se efter en måned

Akvarie med 28 grader var der yngel efter 2½ måned.

Akvarie med 30 grader var der ikke yngel efter 3½ måned.

Så min konklusion og anbefaling er 20-28 grader.

Jeg oplevede et større mængde yngel i akvarier med 24-26 grader.

 

Føde test:

Det var helt tydeligt at de akvarier hvor der kom større mængde foderpiller i, der kom der også flere unger og disse unger voksede betydelig hurtigere på grund af den større mængede foder. Ulempen kunne være at de ikke bliver så gamle, men det vil tage 4-6 år at finde ud af.

 

De vil hellere have foderpiller end snegle. Når de fast får en mallepille så forsvinder de små uønskede snegle ikke. Hvorimod de akvarier der ikke blev fodret i med animalske mallepiller, der forsvinder de uønskede små snegle lige så langsomt.

 

En selvfølge er jo flere Helena snegle i akvariet, jo hurtigere får du udryddet de uønskede snegle. Man kunne faktisk godt udlåne sine Helena snegle til andre med snegle problemer, for når ens egne snegle er væk er der kun at kigge på dem tilbage.

 

Test med 8 voksne mysteriesnegle og 15 voksne helena snegle. De 8 mysteriesnegle, forsvandt ikke i en testperiode på 6 måneder. Der blev ikke fodret meget i de 6 måneder, og der var ikke andre snegle de kunne spise. Så konklusionen må være, at de ikke kan tage de helt store snegle.

Viste godt at Helena Snegle ville spise en død reje, men en levende troede jeg ikke. Jeg fik taget dette billed, mens helena sneglen var i gang med at spise en levende reje. Mit bud er at rejen var ved at skifte ham, og derfor er lidt mere svag.