Brotia Pagodula

Beskrivelse:

Brotia Pagodula er en flot snegl at se snegle sig rundt i akvariet.

 

Farven af sneglehuset kan være gult til mørkebrunt. Sneglehuset kan også have flere mørke eller lyse striber. Som unger er de alle helt gule og næsten gennemsigtige.

 

Selve sneglen kan også have flere farvenuancer fra lys grå med små sorte pletter/striber til sort med små lyse pletter/striber. Der er også set gule nuancer med små brune striber.

AkvarieDyr.dk © 2014

Her ses de flotte nuancer på sneglehuset

 

Udbredelse:

Stammer fra Thailands floder. Det kan være svært at holde liv i Brotia Pagodula derfra, så jeg vil anbefale dansk opdræt hvis det er muligt.

Akvariet:

Brotia Pagodula vil gerne have grønne alger, så vent med at anskaffe dig disse snegle, før dit akvarie har kørt nogen tid. Så vil de grønne alger være i vækst.

 

Temperatur:

22-28 grader

Unge med gule og grå nuancer

 

Temperament og Alder:

Sneglen er fredelig overfor alt andet dyreliv i akvariet.

Brotia Pagodula bliver 2-5 år gammel.

Bliver 5-6 cm.

 

Foder:

Lever af små grønne alger. Hvis man har en god flok Brotia Pagodule i akvariet, kan de holde alle de små grønne alger væk. 

 

Brotia Pagodula spiser alt grønt, men mest grønne alger hvis de findes i akvariet. Hvis der ikke er alger tilbage, så skal de finde en anden fødekilde f.eks. dine planter. Dette kan du forhindre lidt ved at fodre med kogte grønsager som spinat, gulerod, broccoli og grønne mallepiller.

 

Efter lidt forsøg med dem, spiser de lidt af plantevæksten, hvis der ikke er alger. Har man til gengæld planter, der vokser godt, ser man næsten ikke at Brotia Pagodula har nippet til dem.

 

Jeg har ikke oplevet problemet, men det siges hvis de først får smag for en bestemt plante, så skulle de kunne fjerne planten helt. Jeg har ikke oplevet dette med mine planter, men der er måske andre planter, de foretrækker.

 

En mulighed er også at flytte dem rundt mellem flere akvarier efter alger. Gøres dette mindsker du chancen for at få unger, og de vil gemme sig mere. I stedet for at flytte dem fra akvarie til akvarie, kan man også flytte ting fra andre akvarier over til dem. Jeg flytter af og til en stor sten eller et stykke træ, hvilket de med det samme overfalder for at finde alger.

Voksen med unge

 

Yngleadfærd:

Der skal både være en han og en hun til at få yngel, og hunnen vil derefter føde levende unger. Det er vigtig at akvariet har god iltning af vandet og rigeligt føde i form af grønne alger eller kogt spinat, gulerod, broccoli eller grønne mallepiller. Iltningen kan værre en luftpumpe, hvor du sætter et par iltsten på.

Mit opsæt: 60L akvarie, 25 grader varmt vand, lille filter og en luftpumpe. Alt hvad jeg har med alger bliver sat over i akvariet. Der er steder i akvariet, hvor lyset ikke rammer direkte. Sneglene er ca. 1½ år gamle, da de begyndte at yngle.

 

Giv dem ro, så der ikke bliver rodet for meget i akvariet. Fint grus, som de kan finde føde imellem er også at fortrække.  

Lille unge

 

Test 1: Helt algegrønt glas

 

Formålet med testen er, at se hvor effiktive disse snegle er til at fjerne alger.

 

Beskrivelse

Et 30L akvarie med helt grønne glassider. Her satte jeg 20 stk. Brotia Pagodulai på ca. 2-3 cm, så ikke voksne.

 

Efter 5 uger er der ikke en grøn plet tilbage på glasset, de har renset hele akvariet for grønne alger.

 

Test 2: Uden grønne alger med masser af planter

 

Formålet med testen er, at finder fremtil om Brotia Pagodula spiser planter.

 

50 stk. Brotia Pagodula sættes i et akvarie på 60 L. Her er ingen alger til dem og det eneste grønne er 6 forskellige grønne planter samt nogle moskugler.

 

Det eneste foder de har fået i 12 uger er flagefoder, og jeg kan efter 12 uger konstatere at de planter jeg har givet dem ikke fanger deres interesse. Ingen tegn på at de har spise af planterne, tilgengæld var de vokset meget.

Spørgsmålet er om de vil begynde på mine planter hvis jeg ikke foder dem, men den test ønsker jeg ikke at lave.