Puntius semifasciolatus (Guld Barbe)

Beskrivelse:

En barebe med en stærk, gylden krop og rødlige finner. Over sidelinien er der adskillige sorte markeringer og en plet på halen.

 

Den vilde form har en rigtig flot grøn krop med adskillige lodrette striber. Den grønner vilde form er rigtig flot, men som hos så mange andre fisk, er der fremavlet andre farver.

 

Udbredelse:

 

Den vilde form kommer fra det sydøstlige kina.

AkvarieDyr.dk © 2014

Akvariet:

Vi har her med en rimlig stor barbe på op til 7.5 cm, så vi taler om rimligt stort akvarium, personligt mener jeg mindst 100 L akvarie.

Barben ses meget svømme glad og meget aktiv i akvariet.

 

Barber elsker masser af planter, er også glad for java mos ,trærødder,sten kuldsten, m.m.

 

Temperatur:

 

Temperatur 18 -27 grader

Temperament og Alder:

En dejlig fredelig barbe som sagtens kan gå i et selskabsakvarie, kan godt være en fræk sak, men under nomale forhold ingen problemer. Husk bare et rimligt stort akvarie, og minst 5 guld barber sammen gerne flere.

fisken er meget hårdfør, og kan leve i mange år. Normalt mellem 5-7 år.

 

Foder:

Alt levende tages gerne og frost foder samt diverse tør foder i god kvalitet. Jeg bruger selv kun de kendte mærker som TETRA/TROPICAL/SERA/JBL/ALCON

Yngleadfærd:

Barber er æglæggende fisk.

 

Voksne fisk gyder ca hver anden uge, hvis man foder godt. Jeg bruger selv frost fodre, som jeg selv laver derudover anvender jeg tør foder.

 

Tag et akvarie på ca 50L lad det stå en uge, og så er det klar til fisk.

 

Jeg bruger en æggerist. Det vil sige et lille akvarie inde i det på 50L,

det lille akvarie har et plastik net i bunden i stedet for glas bund, nettet skal være så småt at små voksne fisk ikke kan undslippe. Men nu er en guld barber rimelig stor, så den er nem at holde styr på.

 

Herefter finder jeg 3 godt rovn fyldte hunner, og to hanner.

Nu lader du dem gå til de 3 hunner bliver slanke, så har de smidt deres æg.

Det er en god ting at tage en stor del java mos og lægge i æggeristen, for at gøre det lidt naturligt for dem. Når de har smidt deres æg flytter du de voksne.

Herefter er det bare at vente på at de små æg klægger.

 

I starten vil de små unger hænge over store dele af akvariet, jeg har en temperatur på 26 - 27 grader. Brug et bund filter i akvaret, da det ikke suger de små unger til sig.

 

Nu venter du til de små unger svømmer frit. Dette er vigtigt for fodring for tidligt kan de dø af. Så når de svømmer frit, så kan man begynde at fodre.

Den første uge bruger jeg LIQUIFRY NO 1 og noget knust tør foder. Efter ca 10 dage begynder jeg at skifte lidt vand omkring 5 l hver anden dag, da du skal fodre rimligt godt. 

 

De vokser meget forskelligt så jeg tager altid de største væk så de minste kan komme til fodret, omkring 12 uger gamle er de ved at være klar til salg

Istedet for LIQUIFRY NO 1, kan du også vælge en af disse metoder: 

Læs her hvordan du gør: 

 

Infusorier: Se vejledning på akvariedyr.dk

 

Artemia: Se vejledning på akvariedyr.dk

 

Skrevet af: Mikhael valentino for Akvariedyr.dk