AkvarieDyr.dk

 

 

 

LOP.dk

LED akvarielampe
til dit akvarie.
Kun 212,50 kr.

Rigtig god kvalitet

 

 

 

 

 

Tanichthys albonubes (Hvid skybjerg)Kaldenavne:

Tanichthys albonubes
Hvid skybjergsfisk

Hvid skybjerg
Fattigmands neon


Historie:
Den kommer fra Kina og Vietnam, hvor den lever i små kølige bjergbække og små floder med bund vegetation. Det er en stime fisk, så hold mindst 6 stk. af dem. 


Kønsforskel, hannerne er slankere end hunnerne og lidt flottere, men det kan være svært at se, hvis hunnerne ikke er med rogn. Det er en meget smuk fisk, især ungerne, de har en neon blå stribe hen af siden. Den blev før i tiden kaldt bl.a. fattigmands Neon.
 

Størrelse:
Den bliver ca. 4 cm lang. Han og hun er lige store.Temperatur
Temperaturer fra 4-30 °C, men den har det bedst under 24°. Vandets hårdhed er uden betydning her i landet.

Den er velegnet i et u- opvarmet akvarium, samt i havedamme og i f.eks. en murerbalje ude i haven, i skyggen. Sidste år kom jeg 10 stk. ud i en murerbalje i maj måned, de blev ikke fodret, men levede af hvad der kom til dem af insekter og lign. I november da jeg tog dem ind igen, var der 35 stk. 

Mad:
Den er altædende, bare det er småt nok. Jeg giver mine nyklækkede Artemia, når jeg alligevel har en kultur af dem i gang, ellers får de blandet foder i et selskabs akvarium.


 

Formering:
Nok den nemmeste æg lægger at opdrætte.Opdrættet er meget nemt, der er 2 måder man kan gøre det på.

1. Den letteste er at holde dem i et artsakvarium på mindst 25 liter, med groft grus i bunden, samt fintløvede planter og lidt flydeplanter, efter et stykke tid vil der være små unger i mellem planter i overfladen - se godt efter de er meget små. De små skal have fint knust tørfoder til de er ca. 2 cm, derefter det samme som de voksne fisk.

2. Den målrettede metode: Sæt 2 hanner og 3-4 hunner over i et akvarium på 25-50 l med et meget groft bundlag af grus eller små sten og en enkelt eller to planter i midten af akvariet. Æggene vil under legen falde ned imellem stenene og de voksne vil ikke æde dem. De æder ikke ret mange af ungerne, men æg bliver ædt. Når legen er færdig, fjernes de voksne og æggene vil klække efter 2-4 dage. Opfodringen er uden problemer, i starten fint knust tørfoder, senere frosne- eller nyklækkede Artemia. Kan det ikke skaffes, bruges tørfoder. De er ikke kræsne og meget lette at opfodre. Et opdræt på denne måde, giver flere unger end at lade forældre gå sammen efter legen. Alt efter hvor mange hunner der har smidt æg, vil der være 40-100 unger.


Skrevet af: Benma for Akvariedyr.dk 
 


 

 


 

 

 

AkvarieDyr.dk © 2014