Fint siet artemia


Man kan tappe flere gange dagligt, men luftslangen skal hurtigt tilbage igen så de ikke dør. Men efter et par dage er foderværdien i dem ikke god mere, så må der laves en ny portion.


Et lille fif er at hælde de klækkede artemia sammen med vand i en isterninge pose og fryse dem. Du kan herefter tage en isterning op og lade den tø op i akvariet. Dine fisk vil elske det, og vil nappe til isterningen til alle de frosne artemia er kommet fri af isterningen. Du kan også altid have 2 anlæg i gang, for altid at have friske Artemia.


Der er meget forskel i kvaliteten af de Artemia æg man køber, og nogle klækker slet ikke. Hvis man kun skal bruge til et enkelt opdræt, kan jeg anbefale dem fra JBL, til ca., 50-60 kr. for en lille pose. Hvis du skal bruge meget til flere opdræt, så kan det anbefales at købe en stor bøtte med æg, så det ikke bliver alt for dyrt. 

Afkapslede tørrede artemia

En sidste mulighed er at købe afkapslede tørrede artemia, hvor skallen er fjernet. Det er meget proteinrigt, men ulempen er at de kræver mange vandskift hvis alt ikke bliver spist da det ellers sviner dit vand i akvariet rigtig meget. (brug meget lidt af gangen, så alt bliver spist) 

Akvariedyr.dk © 2014

2 forskellige klække måder


Det skal stå ved mindst 25 ° i et døgn, hvis temperaturen er lavere klækker de ikke. Efter et døgn tager man luftslangen op, venter 2 minutter, ser man så noget lyserødt i bunden af flasken, så er det klækkede Artemia.


Du kan suge dem op med en stump luftslange og hældes igennem en Artemia si, den kan købes i mange akvarie forretninger, og koster ikke ret meget.