Klækning af Artemia salina

Der findes mange forskellige klække sæt i handlen, men man kan bruge en 1,5 l plastflaske, man skærer bunden af og sætter den med prop enden ned i et tomt sylte glas så den ikke vælter. Du kan også købe et anlæg som er klar til at sætte til.

 

Du start med at fylder en liter vand i og vandet skal være ca., 25°.

 

Herefter kommer man en stor spiseske jod frit salt i, køb bare det billigste du kan finde, det kunne f.eks være salt til opvaskemaskinen.

 

Derefter er du klar til at tilsætte artemia æg, du skal bruge en halv teskefuld Artemia æg.

Akvariedyr.dk © 2014

2 forskellige klække måder

 

Det skal stå ved mindst 25 ° i et døgn, hvis temperaturen er lavere klækker de ikke. Efter et døgn tager man luftslangen op, venter 2 minutter, ser man så noget lyserødt i bunden af flasken, så er det klækkede Artemia.

 

Du kan suge dem op med en stump luftslange og hældes igennem en Artemia si, den kan købes i mange akvarie forretninger, og koster ikke ret meget.

Fint siet artemia

 

Man kan tappe flere gange dagligt, men luftslangen skal hurtigt tilbage igen så de ikke dør. Men efter et par dage er foderværdien i dem ikke god mere, så må der laves en ny portion.

 

Et lille fif er at hælde de klækkede artemia sammen med vand i en isterninge pose og fryse dem. Du kan herefter tage en isterning op og lade den tø op i akvariet. Dine fisk vil elske det, og vil nappe til isterningen til alle de frosne artemia er kommet fri af isterningen. Du kan også altid have 2 anlæg i gang, for altid at have friske Artemia.

 

Der er meget forskel i kvaliteten af de Artemia æg man køber, og nogle klækker slet ikke. Hvis man kun skal bruge til et enkelt opdræt, kan jeg anbefale dem fra JBL, til ca., 50-60 kr. for en lille pose. Hvis du skal bruge meget til flere opdræt, så kan det anbefales at købe en stor bøtte med æg, så det ikke bliver alt for dyrt. 

Afkapslede tørrede artemia

En sidste mulighed er at købe afkapslede tørrede artemia, hvor skallen er fjernet. Det er meget proteinrigt, men ulempen er at de kræver mange vandskift hvis alt ikke bliver spist da det ellers sviner dit vand i akvariet rigtig meget. (brug meget lidt af gangen, så alt bliver spist)