Pterophyllum scalare

Kaldenavn:

Pterophyllum Scalare

Scalare

Naturformen af Pterophyllum Scalare

 

Historie:

Naturformen af Pterophyllum Scalare er grå med sorte lodrette striber, men der findes også et utal af fremavlet kulturvarianter som sort, guld, marmor, hvid osv...

 

Temperatur:

23-28

Akvariedyr.dk © 2014

Mad:

Spiser alt tørfoder de kan gabe over, samt alt frost foder de kan gabe over. De elsker levende rejer, så en stor flok RCS rejer i bunden er ikke dumt.

 

Akvariet:

Det vigtigste er et højt akvariet, så de høje fisk kan bevæge sig rundt. Derudover skal der være god plads for dem at svømme rundt på, samt et akvarie på mindste 180 L.

 

Opdræt:

Scalare er ikke svære at få til at lægge æg og yngle på, de skal blot have den rette alder og have fundet en partner. Scalare finder altid samme som par, før der bliver lagt æg. Det er meget tydeligt når de har fundet sammen som par, da de følger hinanden rundt i akvariet. Derudover er hannen aggressiv, når andre hanner kommer for tæt på hunnen.

 

Når de er i yngle humør, kan man tit se farverne blive meget stærke. Derudover hvis de bliver meget blege i farverne, så er der typisk noget galt, noget er ikke som det skal være. Det kan være vandkvaliteten, sygdom eller for mange forstyrrelser i akvariet. Hvis de blot er lidt lysere end normalt, så kan de blot slappe af.

Opsætning

Æg efter 2 dage

Æg efter 4 dage, de fleste er klækket.

Scalare unger der lige er kommet ud af ægget.

10 dage efter der blev lagt æg.

14 dage efter der blev lagt æg.

ca. 3 måneder efter fødsel

Foder til scalare unger:

Start med infusorier og efter 6-7 dage over på artemia

Du kan læse om infusorier og artemia her: Føde til fiskeyngel

 

Efter 15 dage, så kan du gå over til knust flagefoder og artemia.