AkvarieDyr.dk

Masser af læsestof om fisk, rejer, snegle, maller og akvarier. Derudover et akvarieforum for alle.
Dato og tid er 11 maj 2021, 04:47

Alle tider er UTC + 1 time
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: 03 apr 2015, 13:48 
Offline

Tilmeldt: 26 mar 2015, 12:36
Indlæg: 27
Jeg er ved at være klar til at købe ind nu, men vil godt lige sikre mig, at jeg har det der skal bruges, inden jeg går i gang med at bygge akvariet op .. og er lidt usikker på om jeg husker det hele

indkøbene til 180 l er foruden 21 planter er :

Gødning specialised+premium
grus 30 kg
sand 10 kg
to rødder
nogle sten til dekoration og huler
substrat 2*2,5 kg
flamingo til underlag og damfolie for at gøre det lidt nemt for mig selv og for at forhindre små gravere i at finde frem til flamingoen.

mangler der mere for at give planterne en god start ?

Kunne også godt tænke mig at få lidt at vide om CO2 ... er det noget jeg har brug for at tilsætte og i så fald kan jeg så nøjes med de små sprayflasker man kan købe til det ?

Håber meget på lidt hjælp så jeg kan komme i gang :) skal nok sætte billeder ind når det sker så jeg kan få råd og vejledning hvis jeg er helt gal på den :)

Fiskebestanden som jeg sigter efter er Den lille mundruger (som skrevet om i en anden tråd) .. og så har jeg tænkt mig lidt guppyer og evt neonfisk men igen jeg ved ikke om sammensætningen er ok .. corydoras sterbai (6 stk eller mere) er også med i tankerne .. og armano rejer til at holde evt alger i bund .. neonfiskene er kun for at få til farve så de kan undværes ..
kom gerne med kritik og råd .. jeg er modtagelig for det hele :)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 05 apr 2015, 09:06 
Offline
Site Admin

Tilmeldt: 25 nov 2011, 20:35
Indlæg: 165
Geografisk sted: Vejle
Det lyder som en fin sammensætning til dit akvarie, det skal nok blive rigtig flot, glæder mig til at se billeder af dit akvarie. Jeg synes din fiskesammensætning ser ok ud. Dog vil jeg sige, hvis dine guppyer har for store haler, så vil jeg tro den lille mundruger vil nappe efter dem. Derudover synes jeg Neonfisk er rigtig flotte, især i store stimer. Desværre er de ikke så nemme at yngle på, men koster heller ikke ret meget.

Omkring CO2 og planter så ved jeg ikke, om ret mange herinde anvender CO2 og gør ret meget i planter. Tror det går mest i AkvarieDyr. Men lad os se om der ikke er nogle kloge plantekender der snart kommer fra påskeferie.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 05 apr 2015, 11:50 
Offline

Tilmeldt: 26 mar 2015, 12:36
Indlæg: 27
Desværre er det ikke den plantesammensætning jeg fik da jeg nok er nødt til at have lidt mere styr på planter og co2 inden jeg kaster mig over det, hvis ikke jeg hele tiden skal skifte døde planter ud ... fik et par stykker af dem som ikke kræver co2 i store mængder så jeg har da én slags på plads :) det er altid en begyndelse .. har brugt noget javamos og anubias er også på plads ..

Jeg havde stolt erhvervet mig en flot rod ude fra skoven .. brugt nogle timer på at befri den fra bark og jord ... nævnede den så hos dem jeg købte planter ved og fik at vide jeg ikke må bruge den i mit akvarie :( hvad kan det være ?? ... jeg har set folk bruge troldhassel osv ...

Det er muligt den lille mundruger bliver skiftet ud med sommerfuglcichliden ... men det med fisk er kun i overvejelsesfasen da pplanterne lige skal have en chance for at få ordentligt fat og vandet få den rette bakterieting inden der kommer noget i der kan dø af mine fejltrin :)


Top
 Profil  
 
Indlæg: 07 apr 2015, 19:26 
Offline

Tilmeldt: 27 nov 2011, 13:17
Indlæg: 105
Geografisk sted: Sønderborg
Du skal passe på med trærødder fra skoven, men hvis du koger dem først er der ingen problemer. Det er pågrund af de bakterier der kan sidde på roden.


Top
 Profil  
 
Indlæg: 08 apr 2015, 07:05 
Offline

Tilmeldt: 26 mar 2015, 12:36
Indlæg: 27
super :) tak
Det var en forklaring jeg ledte efter og den fik jeg :) så er jeg mindre forvirret :)


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation by Olympus DK Team