Hvilke fisk skal jeg starte med

 

Lige meget hvad de forsøger at sælge dig i dyrhandlen, så slå dyret op på internettet eller i bøger før du køber. Jeg gør det stadigvæk efter mange år med akvarier, så er man bekendt med dyret inden man køber det. Fisken kan kræve meget mere end du regner med, eller blive meget større end u har plads til.

Forslag til begynder akvariet kunne være:

Fisk:

Guppy, Molly, Platy, Neon fisk, Galaxy Rasbora,

 

Lad værre med at starte med meget krævende fisk, så køre du træt i det. Husk at læse om fisken inden du køber den.

 

Jeg startede selv for mange år tilbage med at sætte 7 små scalare i et 50 L akvarie. Dette fortalte forretningen at jeg godt kunne. Efter blot få måneder, kunne de nu store scalare næsten ikke bevæge sig rundt i akvariet. Så lyt, men slå det lige op på internettet eller i en bog først. Husk de er sælger i forretningen, og vil gerne sælge det du kan li. 

 

Sammen med disse scalare havde jeg så nogle guppyer, men de mistede hurtigt

deres flotte haler for dem kunne scalarene ikke lade værre i fred. Derved mistede jeg alle mine guppyer med flotte haler og måtte aflevere mine flotte scalare tilbage pågrund af plads mangel. Herefter lærte jeg af mine fejl og begyndte at læse om alt jeg tilsatte i mit akvarie.

 

Husk f.eks Guldfisk er koldvandsfisk og her skal du ikke bruge varmelegeme. Har hørt mange forhandler sige at de fint kan gå i 25-26 grader varmt vand, men så bliver de ikke ret gamle og trives ikke. De går bedst ved 15-20 grader.

 

Mange gør som jeg gjorde og starter med at købe cichlider eller scalare, pågrund af deres flotte mønstre og farver. Men mit råd er at starte med en begynder fisk, når du er helt dus med dem kan du bygge videre på din akvarieviden.

 

Andre akvariedyr

Akvariedyr.dk © 2017

Rejer:

RCS rejer, Gule rejer, Tiger rejer

(Nemme rejer at have i akvariet og det giver også lidt ekstra liv på bunden. De holder bunden ren for madrester og kræver ikke noget ekstra) Derudover er deres unger også, et ekstra kosttilskud til dine fisk.

Snegle:

Zebra Snegle eller Clithon corona "Black/yellow som på billedet.

(Begge er gode til at fjerne dine alger i akvariet, men køb dem først når der er ved at være algedannelse i dit akvarie.)

Maller:

Giver lidt ekstra liv til bunden af akvariet, men pas på nogle maller bliver meget store. Så undersøg altid først, hvad plads kravet for mallen er og hvad de kan gå sammen med. Se hvor meget liv du kan have på bunden.