Mysteriesnegle



Kaldenavn:
Mysteriesnegl eller æble snegl er de mest brugte, og på latin hedder den Ampullaria Cuprina.

 

Histore:
Mysteriesneglen lever i stor stil i Centralamerika, og tildels i sydamerika. Den er blevet brugt af akvaister helt tilbage i 1860, og er også meget brugt den dag i dag. Mysteriesnegle fås i flere farve, som brun, gul, blå, lilla og hvid.

EU lovgivning:
Desværre for denne flotte snegl, så har EU forbudt alt handel med den. Det betyder også den ikke må overbringes til andre. 

Inden for nogle år, så vil denne flotte snegl sikkert helt uddø i vores akvarier i Danmark. Utrolig nok skal EU bestemme at vi ikke må have denne snegl i Danmark, fordi den kan overleve i naturen i Spanien + andre lande uden dage med frost.

 

Temperatur:
Mysteriesnegle trives fint fra 18 til 28 grader, selv i en havedam om sommeren. Den kan overleve fint ned til 8-10 grader, men bliver det meget koldere går de til. Temperatur på over 28 grader, så yngle de ikke og bliver ikke ret gamle.

 

Mad:
Mysteriesneglen spiser næsten alt, den tager f.eks rådne blade og foderrester fra bunden. Derudover spiser den flagefoder, mallepiller, katte/kanin piller osv...

Nogen køber den for at fjerne alger, hvilet er en stor fejl. Mysteriesnegle spiser ikke alger, og den rører ikke friske planter hvis den trives. Tilgengæld er den en god affaldsspand i akvariet, selv døde småfisk eller rejer forsvinder ret hurtigt.

Husk mysteriesnegle ikke må overfodres, da de spiser sig selv ihjel. Det vil sige de vokser hurtigere, end deres sneglehus kan følge med og så dør de.

 

Kalk er meget vigtig for mysteriesneglen til deres store sneglehus, så f.eks regnvand er ikke godt. Det kan ses tydeligt og hurtigt på deres sneglehus, hvis de ikke får kalk nok. Man kan løse kalk problemet, med noget ganske almindeligt skolekridt i vandet.

Et lille fif om mængden, af mad til mysteriesnegle opdræt:
Max 1 mallepille pr. 6 voksne mysteriesnegle. ca. en mallepille pr. 40 helt små mysteriesnegleunger. Så øger man mængden lige så stille som de vokser. Pas meget på, at du ikke overfodre dem.

 

Opdræt:

 


 

Mysteriesnegle er en af de få sneglearter, der kræver både en han og en hun for at lave opdræt. Det er meget svært at se forskel på han og hun,  men har man 4-5 stk i akvariet, så skulle det være mærkeligt at man ikke har begge dele.

 

Opsættet for at opdrætte mysteriesnegle:

  1. Først skal du sænker vandstanden, så der er 8-12 cm fri op til låget af akvariet.
  2. Mindst 3 Voksne mysteriesnegle på 4-7 cm
  3. En mallepille om dagen pr. 3 snegle (Dette er kun for at fremprovokere dem til at yngle. Efter en uges tid, så gå på normal kost igen. Altså 6 voksne snegle pr. malle pille.)
  4. Akvariet skal helst være helt lukket, så du undgår at få yngel ud i stuen. Du opnår også en større fugtighed til ægene, ved et meget lukket akvarie.
  5. Bedste temperatur mellem 21-26 grader

 

Udvikling dag for dag:


Få dage før de første æg



1 Nylagte Mysteriesnegle æg



2 dag, ikke sket det store.

 

 

3 dag, ægene er meget fugtige, så det tyder godt.

 

 

4 dag, ægene bliver mere rødlig

 

 

5 dag, ægene er vokset

 

 

6 dag, små skygger ses i ægene

 

7 dag,

 

 

8 dag, bliver mere fyldige

 

9 dag, helt tydelig liv i ægene

 

 

10 dag, ikke længere mellemrum mellem ægene.

 

 

11 dag, Nu er det helt tydeligt hvilke æg der er liv i.

 

 

12 dag, ægklasen vokser dag for dag.

 

 

13 dag, Nu må der snart ske noget.

 

 

14 dag, de første æg er klækket

 

 

15 dag, Mysterie snegle ungerne vælter ud.

 

 

16 dag,

 

 

16 dag, et stor antal bitte små unger

 

 

16 dag, Vigtig at ægene ikke falder i vandet, så her er ægene taget ned og ud på et låg. Dette giver med sikkerhed rigtig mange unger, og de kan komme i akvariet så snart de er kravlet fri af ægene.

 

 

Mysteriesneglene har allerede lavet endnu flere æg.

 

 

2 dage efter endnu en klase æg.

 

 

2 uge senere.

 

 

3 uger senere

 

 

 

 






 

 

 

 

 

 

 



 

 

GoForJoy.com © 2011

AkvarieDyr.dk